• Cancel
    Filter
Filter

Osmanlıca Kitap, Yazma Kitap, Harita, Gravür, Fotoğraf, Belge, Afiş, Prestijli ve Sanatsal Kitaplar Müzayedesi - 4

Osmanlıca Kitap, Yazma Kitap, Harita, Gravür, Fotoğraf, Belge, Afiş, Prestijli ev Sanatsal Kitaplar Müzayedesi - 4 adlı Müzayedemizi 2 Nisan 2022 Cumartesi saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Komisyon Oranı: %15 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 13 » Harita

[1737] TARİHLİ JOHANN BAPTIST HOMANN'IN BÜYÜK OSMANLI İMPARATORLUK HARİTASI - AVRUPA - ASYA - AFRİKA, ANADOLU VE ARABİSTAN YARIMADASI - GRAVÜRLÜ ve RENKLENDİRİLMİŞ CEZBEDİCİ HALİYLE

Imperium Turcicum in Europa, Asia, et Africa Regiones Proprias, Tributarias, Clientelares sicut et omens ejusdem Beglirbegatus seu Praefecturas Generales / Johann Baptist Homann (1663-1724).-[Nuremberg / 1737] - Ölçek: 1:9,000,000
49x57 cm.

Basra Körfezi ve Kızıldeniz'den Akdeniz ve Hazar Denizlerine uzanan, Kıbrıs merkezli, Osmanlı İmparatorluğu'nun muhteşem haritası.

Johann Baptist Homann (1663-1724), ünlü Homann Heirs yayıncılık şirketini kuran bir harita yapımcısıydı. Tüm hayatını Bavyera'da, özellikle Nürnberg'de yaşadı. Başlangıçta Johann, Protestanlığa geçmeden ve noter olarak çalışmadan önce rahip olmak için eğitim aldı.

1702'de Johann, gravürlerde uzmanlaşmış bir yayınevi kurdu. Firma gelişti, Almanya'nın önde gelen harita yayıncısı ve Avrupa harita pazarında önemli bir varlık haline geldi. 1715'te Johann, Charles VI tarafından Kutsal Roma İmparatorluğu'nun İmparatorluk Coğrafyacısı seçildi ve Prusya Bilimler Akademisi'ne üye oldu. En önemlisi, işi, itibarı ve bağlantıları ona, yayınlarını koruyan ve müşterilere tavsiye eden imparatorluk basım ayrıcalıkları kazandırdı. Johann en çok 1716'da yayınlanan bu Grosser Atlas ueber die ganze Welt veya Dünyanın Büyük Atlası ile tanınır.

Details
Lot: 16 » Kitap

1650 TARİHLİ BÜYÜK OSMANLI TARİHİ- MUHTEŞEM BOL GRAVÜRLER EŞLİĞİNDE - 2 CİLT, BÜYÜK BOY





HISTOIRE DES TURCS. Tome I, l'Histoire de la decadence de l'empire grec, et establissement de celuy des Turcs par Chalcondile Athenien. De la traduction de B. de Vigenere Bourbonois, & illustrée par luy de curieuse recherche trouvées depuis son deces. Avec la continuation de la mesme histoire, depuis la ruine du Peloponese jusques a l'an 1612. Par THOMAS ARTUS Sr. d'Embry. Tome 1. Avec privilege du Roy /.- Paris : Chez Sebastien Cramoisy : Gabriel Cramoisy, 1650.

1. c. ([18], 907, [27 s.) : 18 gravür ; 39x25 cm.

HISTOIRE DES TURCS. Tome II, contenant se qui sest passé dans cet Empire depuis l'an 1612. Jusqu'a l'anneé presente 1649. Par F. E. MEZERAY avec l'histoire du Serrail par le Sr. BAUDİER. Les illustrations sur l'histoire de Chalcondyle par Blaise de Vigenere. Les descriptions et figures des habits des officiers et autres personnes de l'Empire Turc et les tableaux prophetiques sur la ruine du mesme empire.- Paris : Chez Sebastien Cramoisy : Gabriel Cramoisy, 1650.

2. c. ([6], 196, [11], [4], 89, [3], 139, [3], 116, [3] s.) : 80 gravür; 39x25 cm.
Çok İyi Durumda. İç kısımda gravürler çok temizdir . Cilt ve hacim her yönüyle tam. Birinci Cilt, Türk hükümdarlarının 25 tahta baskı nefis gravür içerir. Ayrıca Konstantinopolis ve Osmanlı konulu insan portreleri vardır
64 tam sayfalık gravür ile 17 tam sayfa amblem kehanet gravürü ile. 25x35 cm.
Konstantinopolis'in düşüşünden sonra, Laonikos Chalkokondyles en önemli tarihi eseri olan Proofs of Histories'i içeren bu tarihi eser, Bizans tarihinin son 150 yıllık tarihinin öğrencileri için en önemli kaynaklardan birini oluşturmaktadır. Bizans imparatorluğunun çöküşünü ve anlatının merkezini oluşturan Osmanlı Türklerinin yükselişini Venedikliler ve Macaristan kralı Mathias II.Mehmed tarafından fethine kadar geçen 1298 1463 dönemini kapsıyor. Konstantinopolis'in ele geçirilmesi, ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.
Laonikos'un bu eserdeki bakışı İspanya'dan gelen bir coğrafya ile Britanya'dan Moğolistan'a kadar dünya coğrafyası ve etnografyasıyla ilgili geniş kapsamlı açıklamalar vermektedir. İtalya ve Arabistan. Herodotos'un metodolojisini ve teolojik polemiği reddederek, Laonikos İslam'ı meşru bir kültürel ve dini sistem olarak ele alan ilk batılı yazardır.

Details
previous
Go to Page: / 9
next